Werkwijze en Aanpak

Werkwijze

Mijn grootste passie is het begeleiden en adviseren bij de totstandkoming van transacties; op de meest gunstige voorwaarden voor mijn cliënt. Ik hoef niet extra gemotiveerd te worden met een bonus of een succes fee. Het liefst laat ik me gewoon per uur betalen voor het uitoefenen van mijn vak, net als een tandarts, accountant, dokter of jurist. Inbegrepen in het tarief is volledige toegang tot de relaties, partners, bankiers, investeerders in mijn netwerk. De toegevoegde waarde geleverd door een match met een investeerder, financier of koper in mijn netwerk komt dan volledig toe aan de cliënt.

Een beloning op urenbasis biedt een cliënt de beste waarborg voor een onafhankelijke begeleiding en advies. Ik vind het heel prettig om me volledig te kunnen richten op het lange termijn belang van mijn cliënt. Dat merkt een cliënt direct en dan ontstaat een open relatie waarin alles bespreekbaar is. Je leert elkaar en de onderneming door en door kennen en dan kun je goed met elkaar schakelen. Soms moet ik alles laten vallen voor het oplossen van een acuut vraagstuk van een cliënt en soms moet ik een cliënt op mijn beurt adviseren om een paar jaar met een beoogde transactie te wachten.

In uitzonderlijke gevallen ben ik echter ook bereid om risico te delen met mijn cliënt. Bijvoorbeeld een succes fee als er onvoldoende middelen zijn om het uurtarief te betalen of een aandelenbelang omdat de cliënt juist graag een permanente verbinding zoekt.

Naast een rol als onafhankelijk adviseur neem ik ook af en toe het initiatief en/of de leiding in een project gericht op de creatie van nieuwe samenwerkingsverbanden en/of ondernemingen. Samen met mijn gesprekspartners formeer ik dan een team waarin ieder zijn/haar unieke bijdrage levert en eigen rol pakt. Mijn rollen variëren dan typisch van dealmaker en bedrijfskundige tot project manager en coach. Na voltooiing van het project blijf ik dan achter als (kleine) aandeelhouder met een rol als huisadviseur of financieel manager.

Aanpak

  • Zakelijk en resultaatgericht
  • Ondernemend, optimistisch en positief. Een sterke oriëntatie op kansen en mogelijkheden.
  • Zo snel mogelijk werken om zo min mogelijk kosten voor de cliënt te veroorzaken.
  • Zeggen wat je doet en doen wat je zegt. Verantwoording nemen en afleggen.
  • Volledige en geduldige uitleg totdat de cliënt op vereiste kennisniveau zit om beslissingen te kunnen nemen.
  • Nadruk op het realiseren van de beste prijs en voorwaarden; (uitgebreide) waarderingen leveren vaak weinig op.
  • Volledige toegang tot opgedane kennis, ervaringen, modellen en templates uit eerdere projecten bespaart kosten.
  • Volledige toegang tot netwerk partners, investeerders, financiers en samenwerkingsverbanden levert waarde.